Sydsvenska vinstudion

Vi som driver Sydsvenska vinstudion heter Bo Marcus Jakobsson och Tobias Åsén Latva. Samarbetet som mynnat ut i öppnandet av Sydsvenska vinstudion grundar sig i en stor gemensam passion för goda viner, trevliga möten och spännande diskussioner. Hjärtligt välkommen att ta med dig vilka frågor du vill när du provar vin hos.

Vinprovning kan göras i många typer av rum, ledas av allt från den mest erfarne vinexperten till den gladaste amatören. Deltagarna kan sträcka sig från nära vänner till nya bekantskaper och lokalen kan, beroende på syftet med provningen variera från ett skramlande kök till ett sterilt, vitt rum där vin professionellt testas i tystnad. Att prova vin är i själva verkat inte speciellt komplicerat — man tittar, doftar, smakar och bildar sig en uppfattning. Om man provar med ett sällskap kan man eventuellt vilja kommunicera sin bild av drycken, om man testar själv vill man förmodligen utvecklas i sin förmåga att sätta ord på vad man känner… 

Vi som driver den sydsvenska vinstudion heter Tobias Åsén Latva och Bo Marcus Jakobsson. Vår stora ambition är att bilda en gemensam mötesplats för oss vinintresserade, där vi kan diskutera och lära av varandra. Helt enkelt ett rum utan pretentioner, för oss alla att trivas i gemensamt. 

Vi har arbetat med vin i större del av våra yrkesverksamma liv. Vi har gemensamt en kunskapsbas grundad i akademiska meriter inom international hospitality management, international business, culinary arts and hospitality science samt meal science. 

Vetenskap har publicerats, WSET- kurser har genomgåtts, så även utbildningar inom bland annat, men inte uteslutande, cigarr, cognac, tequila, whiskey, kaffe, mixologi samt övrig sprit. Vi har arbetat från Europa till Amerika och Asien, men naturligtvis druckit viner från fler platser än så.  

Kort och gott – livsnjutning är vårt signum och vi ser fram emot att dela vår kunskap med er, men också att få ta del av nya erfarenheter och bekantskaper. Välkomna till vinvärldens mysigaste gemenskap — den sydsvenska vinstudion!

Ett smakprov på sydsvenska vinstudion, i form av Bo Marcus vetenskapliga publikation hittar här.

Kontakta oss via mejl på: info@storgatan11kalmar.com

Följ oss också på instagram så ni inte missar något sydsvenskavinstudion.